. oldal: -  

Vidékfejlesztési politika

"Kovács Teréz Vidékfejlesztési politika című könyve az eddigi legátfogóbb munka Magyarországon a vidékfejlesztésről. A könyv mind az elméleti, fogalmi kérdésekkel, mind a gyakorlati fejlesztési kérdésekkel részletesen és behatóan foglalkozik. Hatalmas irodalom feldolgozásáról és áttekintéséről tanúskodik. Feldolgozza és kritikailag értékeli a vidékfejlesztésről, definíciójáról, céljairól és funkcióiról vallott hazai és nemzetközi nézeteket. A vidékfejlesztést komplexen közelíti meg, elemezve annak mind a mezőgazdasághoz kapcsolódó, mind az általánosabb településfejlesztési, szociális és társadalmi kérdéseit."
(Illés Iván opponens, a könyv első, 2003-as kiadásáról)

Most az olvasó a Vidékfejlesztési politika második, jelentősen átdolgozott, bővített kiadását tartja a kezében. A bővített részben a szerző kitér arra, hogy hazánk az EU-s csatlakozása után milyen tapasztalatokat szerzett a közösségi források lehívása és felhasználása terén. Felvázolja továbbá azt is, hogy Magyarország előtt milyen megoldandó feladatok állnak a vidékfejlesztés terén. A könyv társadalmi (ökoszociális) megközelítésben taglalja a vidékfejlesztést.

Sorozat: Studia Regionum Nyelv: magyar Oldalszám: 224 Kötés: Kartonborított, ragasztott EAN: 9789639950702 ISBN: 9789639950702