Jognyilatkozat

A webhely használata előtt olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot. Ez a nyilatkozat szabályozza a webhely (webáruház) és a rajta szereplő valamennyi anyag Ön általi használatát.
 

Általános bevezetés

Jelen webhelyet és webáruházat a 7books Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (székhely: 2040 Budaörs, Vak Bottyán utca 29. cégjegyzékszám: 1309113441 (Pest Megyei Cégbíróság), adószám: 13970996-2-13) kezeli (továbbiakban: „7books Kft.”).

A webhely megnyitásával Ön elfogadja, hogy a jelen jogi nyilatkozat kötelezi Önt. Ha nem ért egyet a nyilatkozatban foglaltakkal, ne használja a webhelyet.


Szellemi tulajdonjogok

Valamennyi szellemi tulajdonjog, beleértve, de nem kizárólagossággal a webhelyen szereplő valamennyi szöveg, illusztráció, szoftver és egyéb anyag szerzői jogait, a 7books Kft. tulajdonát képezi, beleértve a regisztrált felhasználók által az egyes kiadványokhoz írt szöveges hozzászólásait is. Ezek felhasználása külön engedélyhez kötött, előzetesen a jogtulajdonos írásos beleegyezésével.

Ha Ön bármilyen információt, értékelést, hozzászólást vagy anyagot küld nekünk, ezzel visszavonhatatlanul beleegyezik abba, hogy ezt az információt, értékelést, hozzászólást és anyagot tetszésünk szerint, térítésmentesen felhasználhatjuk, és megerősíti azt, hogy ez a használat nem sérti más személyek jogait.

Webhelyünk azon részein, ahol a webhely egyéb felhasználói által beküldött információk szerepelnek, a beküldött információkat nem ellenőrizzük, illetve nem kötelességünk az ilyen információk figyelése, és semmilyen felelősséget nem vállalunk az ilyen információkért. Fenntartjuk a jogot arra, hogy bárminemű ilyen információt bármikor, előzetes értesítés nélkül, saját belátásunk szerint szerkesszünk vagy eltávolítsunk webhelyünkről.


Tartalom, termékek

A jelen webhely tartalmát és működését a lehető leggondosabban állítottuk össze. A 7books Kft. nem garantálja a webhely tartalmának helyességét, naprakészségét és teljességét, sem a webhely megszakítás- és hibamentes működését.

A termékekről közzétett képek illusztrációként szolgálnak, a termékek megjelenése esetenként eltérhet a valóságban.

A 7books Kft. mindent megtesz a webhelyen megjelenő információk pontosságáért, de minden igyekezetünk ellenére előforduló hibákért felelősséget nem vállalunk. Ilyen esetben a vásárló elállhat a hibás adatokkal közölt könyv megrendelésétől. Fenntartjuk a jogot a termékre vonatkozó információk megváltoztatására.

Nem tudunk felelősséget vállalni továbbá azért, ha a megrendelést a 7books Kft. részben vagy teljesen önhibáján kívül vagy készlethiány miatt nem tudja teljesíteni.

A webhelyen értékesítésre kínált termékek egy része saját készleten van, illetve szerződéses partnereinktől kerülnek beszerzésre megrendelés esetén.

Webáruházunkban a termékek és szolgáltatások feltüntetett árai tartalmazzák az ÁFA-t. Ettől a gyakorlattól való esetleges eltérést külön jelöljük.


Felelősség

A törvény által megengedett mértékig a 7books Kft. – ideértve vezetőit és alkalmazottait is – ezennel kizár minden felelősséget a webhely Ön általi használata és/vagy ennek eredménye által bármilyen módon, közvetlenül és/vagy közvetetten okozott mindennemű kárért, beleértve, de nem kizárólagossággal a következők által bármilyen módon okozott és/vagy azokból bármilyen módon fakadó károkat:
- az Ön bármiféle tevékenysége, melyre esetleg a webhelyen közzétett információ ösztönözte Önt;
- a webhely használatának lehetetlensége; és
- a webhelyen szereplő bizonyos információk helytelensége, hiányossága vagy elavultsága.


Regisztráció

Áruházunkban történő vásárlás regisztrációhoz kötött, de a regisztráció önmagában nem jelenti szerződés létrejöttét a felhasználó és a 7books Kft. között. A megrendelések feladása kizárólag csak elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a bolt webhelyén.

A vásárló teljes felelősséggel tartozik a felhasználónevének/e-mail címének és jelszavának felhasználásával adott megrendelésekért. Ezért kérjük, gondosan őrizze belépési adatait, egy esetleges illetéktelen hozzáférés elkerülése végett! A regisztráció során tévesen megadott adatokból eredő hibás teljesítésért a 7books Kft.-t semmilyen felelősséget nem vállal.

A 7books Kft. fenntartja a jogot, hogy felhasználót töröljön, vagy használati jogát felfüggessze, különösen, ha a regisztráció során megadott adatok valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, vagy amennyiben annak használata a közösségi oldalainkon (pl.: fórum) mások jogainak vagy más egyéb jogszabály megsértésével járhat.


Adatvédelem

A regisztrációval a vásárló hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait a 7books Kft. nyilvántartásba vegye, és az 1992. LXIII. tv. előírásainak megfelelően kezelje. A regisztrációkor megadott személyes adatokat cégünk bizalmasan kezeli, azokat csak kizárólag a rendelés teljesítésének érdekében használja fel.
További információért, kérjük olvassa el az [ adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat ].


Megrendelés, a szerződés létrejötte

Rendelésének beérkezéséről rendszerünk automatikusan e-mailben összesítést küld. A raktárkészlet foglalásról, és a megrendelés elfogadásáról szintén e-mailben értesítjük, ami egyben szerződés létrejöttét jelenti a felhasználó és a 7books Kft. között.

A 7books Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a rendelés teljesítését felfüggessze, vagy a megrendelést törölje.

A megrendelés visszavonását Ön ügyfélszolgálatunknál kezdeményezheti mindaddig, amíg a rendelés feldolgozásának során az elkészített csomagot cégünk át nem adja a futárszolgálatnak. Ezt követően csak a szerződéstől való elállás szabályainak alkalmazásával van erre lehetőség.
A megrendelésének aktuális állapotát Ön a webáruházba való bejelentkezést követően a „Rendelések” személyes menüpont alatt ellenőrizheti.


Szállítás

Webáruházunkban a rendelés során lehetőség van választani a szállítási módok között. Ez lehet házhozszállítás futárszolgálattal, átvétel Posta Ponton, vagy személyes átvétel ügyfélszolgálatunkon.

A webáruházban megadott szállítási idő és költség adatok belföldi megrendelésre és kiszállításra vonatkoznak.

A 7books Kft. minden tőle telhetőt megtesz a rendelt termékek lehető legrövidebb időn belüli kiszállításának érdekében.

A várható belföldi szállítási időt minden megvásárolható termék részletes adatainál megjelenítjük. A rendelés várható szállítási ideje a legtöbb szállítási időt igénylő terméktől függ. A csomag várható szállítási idejét megrendeléskor az összesítésnél, a megrendelés után a webáruházba való bejelentkezést követően a „Rendelések” személyes menüpont alatt ellenőrizheti.

A rendelések kiszállítását szerződéses partnerünk Magyarország területén a csomagátvételt követően 24 órán belül, munkaidőben teljesíti.

Külföldi rendelés esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.


Hibás termék

Szétszakadt, jelentősen sérült csomagolás esetén - ha feltételezni lehet az áru sérülését – kérjük, ne vegye át a csomagot! Ilyen esetben mindenképpen vegyen fel kárjegyzőkönyvet a kézbesítővel együtt a csomag állapotáról, amit juttasson el cégünknek (e-mail). Rendelését a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk Önnek sértetlen csomagban kézbesíteni.

A csomag átvétele után kérjük, minden esetben vizsgálja meg a küldemény tartalmát! Az árucikk (könyv) bármely hibájáról haladéktalanul (de legkésőbb a csomag átvételét követő HÁROM NAPON BELÜL) köteles a 7books Kft-t tájékoztatni e-mailben, telefonon és/vagy postai úton. Minden esetben kérjük, adja meg a Szállítólevél számát (vonalkód alatt), a rendelés számát, a megrendelő adatait, és a hiba pontos leírását! Ha az átvételt követő három napon belül a hibát nem jelzi felénk, akkor elveszíti azon jogát, hogy a hiba vonatkozásában bármilyen igénnyel éljen!
Amennyiben a hibát jelezte felénk, ügyfélszolgálatunk intézkedik a hibás termék kicserélése felől. A sérült termék cseréje csomagcserével történik, miután a csereterméket cégünk átadta a futárszolgálatnak. A cserekönyv kiszállításakor, a sérült könyvet becsomagolva kérjük átadni a futárnak. A futár várható érkezéséről ügyfélszolgálatunk e-mailben küld tájékoztatást. Szállítási költség vásárlónk részére nem merül fel!
Személyesen is van lehetőség cserélni a sérült terméket, ezzel kapcsolatosan írásban szükséges egyeztetni ügyfélszolgálatunkkal!


Elállás

Amennyiben Ön a küldemény könyveit a kézhezvételétől számított 14 napon belül sértetlenül (!), visszaküldi (számla másolatával, és a küldeményben lévő összes könyvvel együtt), a termék vételárát visszafizetjük Önnek. A visszaszállítás költségei Önt terhelik. A termék vételárát a szállítási költség kedvezményének mértékével csökkentve fizetjük vissza a termék visszaérkezését követő 30 napon belül. Az összeg visszafizetését kizárólag banki átutalással teljesítjük. Ezzel kapcsolatban keresse fel ügyfélszolgálatunkat e-mailben vagy telefonon.

Könyvet, ha azon jól érzékelhető olvasási nyomok vannak, nem áll módunkban visszavásárolni!


Kapcsolatfelvétel

Ha bármilyen kérdése vagy panasza lenne webhelyünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk az alábbi címen:
7books Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
2040 Budaörs, Szabadság út 63. (belső udvar)
vagy
vevoszolgalat(kukac)7books.hu


Egyéb rendelkezések

Fenntartjuk a jogot a jelen jogi nyilatkozat előzetes értesítés nélküli módosítására és megváltoztatására a jövőben. A jelen jogi nyilatkozatra és a webhely Ön általi használatára a Magyar Köztársaság jogrendje vonatkozik.
Jelen nyilatkozat szerves részét képezi a [ 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet ] hatályos szövege.